İSTANBUL / ÇATALCA - Yalıköy Ortaokulu

0(212) 761 80 05
Yalıköy Mah. Yalıköy Cad. No24 Çatalca/İSTANBUL
Vizyon
Bilimsel teknolojilerin ışığında okuyan,okutan,araştıran,özgür düşünen,sorunları çözebilen,başkaların haklarına saygılı,ülkesine karşı sorumlu,toplumsal hayatın her alanında hukukun üstünlüğüne inanan,gelişime açık,çevre bilinci yüksek,kendine güvenen,katılımcı,sorgulayan,etkili ve nitelikli insan yetiştirmek için öğretim kalitesini sürekli yüksek tutarak hem hem de sosyal yönden gelişmiş,yüksek ahlaki değerler kazanmış,küresel rekabete hazır bireyler yetiştiren örnek,aranan bir eğitim kurumu olmaktır.
Misyon
Öğrencilerin çevresiyle iyi ve olumlu bir iletişim kuracak davranışları kazanmaları, olaylara çok yönlü tarafsız bakabilmeleri,çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmaları,sosyal ve duygusal yönden sağlıklı yetişmeleri için hertürlü imkanı hazırlamak. Milli ve manevi değerlere bağlı,Atatürk´ün "Çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkmak"idealine inanan, kendisi ve toplum ile barışık,bilime önem vererek iletişime açık,ruh sağlığı ve gelişimi iyi olan,pozitif bilimi ve sosyal bilimleri birlikte sentezleyen yabancı dil öğrenmenin ihtiyaç olduğunu bilen iyi bir öğrenci, iyi bir insan ve iyi bir toplum yetiştirmektir.
08:30--14:50
Ulaşım
Her saat başı Yalıköy´den İstanbul Yenibosna´ya İBB OTOBÜSLERİ sefer yapmakatadır.
Köy
Okulumuz il merkezine 100 km, Çatalca ilçe merkezine 50 km uzaklıktadır.